Söz konusu dişler gömülü diş olarak adlandırılır. Ortodontik tedavi ile müdahale edilemeyen dişlerin çene cerrahı tarafından çekilmesi gerekir.
Öncelikle gömü diş ne zaman çekilmelidir? Bu konuya değinmekte fayda vardır. 20’li diş olarak adlandırılan dişler, ağız boşluğunun en arkasında yer alır. Söz konusu dişlerin bakımı ve hijyeninin sağlanması bir o kadar zordur.
Gömülü Diş Belirtileri Nelerdir ?
- Baş ağrıları
- Kötü ağız kokusu
- Şiddetli diş ağrıları
- Çene çevresinde şişlikler
- Diş etlerinde kırmızılık ve şişlikler
- Diş etlerinde kanamaların oluşması
Neden gömülü dişler tedavi ettirilmeli?
Ağız ve diş sağlığı için ciddi bir tehdit olan gömülü dişlerin tedavisi, birçok anlamda avantaj sağlamaktadır. Zaman zaman, gömülü dişlerin tedavisi göz ardı edilse de, aşağıdaki konular gömük diş tedavisinin ne kadar önemli olduğunu gösterir niteliktedir:
- Gömülü dişlerden kaynaklanan diş kayıplarının önüne geçilir
- Diş çürümelerinin önüne geçilir
- Ağızda kist ve tümör oluşmasını engeller
- Sağlıklı bir diş sıralaması olmasına yardım eder
- Ağız kokusu problemlerini ortadan kaldırır ve daha temiz dişlerin olmasını sağlar
Gömülü diş çekim süreci: Gömülü dişler nasıl çekilir?
Gömülü dişlerin çekim sürecinde, birçok farklı durum söz konusudur ve bu farklı senaryolar için, farklı tedavi süreçleri vardır. Diğer dişleri etkileme durumları, gömülü dişlerin kemik içerisindeki giriş seviyeleri, dişin anatomik olarak sahip olduğu bir şekil bozukluğu olup olmaması gibi durumlar dikkate alınmaktadır. Bunun dışında dişin etrafındaki dokuda oluşabilecek olası hasarlar da dikkate alınır, buna göre lokal anestezi uygulaması düşünülebilir. Alternatif olarak, uyku halinde de gömülü dişlerin çekimi gerçekleştirilebilir. Genç yaşlarda gömülü dişlerin alınması, tercihen daha yaygın bir durumdur. Akut enfeksiyon durumunun olmaması ve iyileşme sürecinin, ileri yaşa göre daha hızlı olduğu genç yaşlar, gömülü diş tedavisinde uygundur.
Gömülü Diş Ameliyatı Zor Mu?
Gömülü diş ameliyat ile genel anestezi ya da bölgesel anestezi yapılarak 1 saatlik süreçte çıkmaktadır. Gömülü dişin çıkarılması 60 dakika gibi bir süreç içerisinde gerçekleştirilir.
Diş Hekimlerimiz
Bize Ulaşın
Bize uzmanı olduğumuz ağız ve diş sağlığınızla alakalı soru ve sorunlarınıza çözüm bulmak için dilediğiniz zaman yazabilir veya kliniğimizi arayabilirsiniz
Çalışma Saatlerimiz
Pazar: Kapalı.